East african Care || Waterputten en latrines op school
Tuinbouwproject

Tijdens een vakantie in Kenia werden de Nederlandse oprichters van East African Care (EAC) getroffen door de armoede en vooral het gebrek aan schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen. Ze merkten dat er met relatief weinig geld veel verbeterd kon worden en met hulp van familie en vrienden begonnen ze in 2004 hun eigen stichting. In Nederland werken ze alleen met vrijwilligers, al het geld dat binnenkomt wordt besteed aan de projecten in Kenia.

East African Care financiert kleinschalige projecten in het Kwale en Msambweni district in Kenia. Er zijn tot nu toe meer dan 50 waterputten en latrines overgedragen aan scholen en dorpsgemeenschappen, ze hebben een koeien- en geitenproject en een botenproject. Op dit moment gaan er via EAC 25 kinderen naar school. De Marthe van Rijswijck Foundation draagt bij aan onderwijsprojecten en ook het bouwen van putten en sanitaire voorzieningen.