Human Steps || het bouwen van school lokalen voor Indiase kinderen die voor Tibetaanse families in de huishouding werken

Human steps is een stichting opgezet in 2005 in Dübendorf. De stichting zet zich in om volwassenen en kinderen te steunen die lijden onder armoede, oorlog, kinderarbeid en mensenhandel. Het project in India houdt zich bezig de bouw van schoolklassen voor de kinderen die het slachtoffer zijn geworden van kinderarbeid in Bodhgaya. Wereldwijd zijn er 250 miljoen kinderen het slachtoffer van kinderarbeid. In India dit aantal is 70 miljoen Bodhgaya is heel beroemd als pilgrim bestemming voor veel boeddhisten. Veel Tibetaanse mensen reizen naar deze plaats om religieuze redenen of voor zaken. Daar wordt hun gevraagd door de locale indiaanse bevolking om hun kinderen mee te nemen als werkkrachten. Het project is bedoeld om de kinderen die hier het slachtoffer van zijn geworden een kans te geven op onderwijs. Er worden 2/3 klaslokalen gebouwd en er zullen elke werkdag 4 uur per dag lessen worden gegeven.