Lokalen bij een basisschool

Stichting Ondersteuning Meisjes Onderwijs Pakistan is opgericht in 2006 en ondersteunt onderwijs projecten in Pakistan, met als belangrijkste doelgroep meisjes uit achtergestelde families. Het doel van het project, dat is medegefinancierd is door de MvRF, is het uitbreiden en verbeteren van een openbare basisschool in Pakistan, de Shaheen. Deze school is gehuisvest in de Skardu Sloppenwijk in Noord Pakistan. De inwoners van deze sloppenwijk zijn vaak mensen die gevlucht zijn voor de grens oorlog tussen India en Pakistan. Ze willen de bestaande school uitbreiden met 6 klaslokalen, toiletten en een muur. De school is een zo genoemde “niet formele” school dit houdt in dat de school geen geld krijgt van de overheid. Dit komt vaak voor bij scholen in sloppenwijken en de school is dan ook afhankelijk van lage schoolgelden en donors. Het einddoel is om kwalitatief onderwijs te bieden aan kinderen uit achtergestelde families.