Dit project vindt plaats in Dhoquelle, een plaatsje met 15.000 mensen. De Borana, die daar wonen, zijn nomaden. Er zijn weinig scholen. In periodes van droogte worden de kinderen van school gehaald om te zoeken naar water en voer voor het vee.

De basisschool in Dhoquelle is in 1980 opgericht door de Katholieke Kerk. Bij de 254 leerlingen zitten 58 meisjes. De school wil meer meisjes onderwijs geven, maar de ouders houden ze thuis. Ze zijn bang dat zij op de lange afstanden naar school worden verkracht of ontvoerd. Als de school kan zorgen voor voedsel en opvang, dan mogen de meisjes wel naar school. Kostschool was al mogelijk voor de jongens, en daarom wil Kune Zuva graag een meisjesslaapzaal bouwen. Die zaal dient als opvang voor de 58 meisjes die nu naar school gaan en er worden in totaal ongeveer 100 meer meisjes verwacht als de slaapzaal klaar is.

De helft van de bouwkosten zijn betaald door de Marthe van Rijswijck Foundation, de andere helft door Cordaid. De bouw is gestart in de zomer van 2005 en is naar alle waarschijnlijkheid deze zomer klaar.

Tags: