Tsintsabis is een dorpje in het noordoosten van Namibië, waar de meeste mensen San (Bosjesmannen) zijn. Hoewel het dorp een school heeft, verlaten veel kinderen vroegtijdig hun onderwijs omdat de scholing maar weinig praktische betekenis heeft in hun leven.

Het Treesleeper camp, gebouwd in 2005 met steun van de Marthe van Rijswijck Foundation, is een initiatief vanuit de gemeenschap. Het is een camping voor toeristen, maar een camping waarin de cultuur van de San centraal staat. Ook fungeert het als centrum voor onderwijs en workshops zodat locale jonge mensen de mogelijkheid krijgen om trainingen te volgen en te kunnen werken. Zij kunnen bijvoorbeeld de kettingen die ze zelf maken te koop aanbieden aan de toeristen. Op deze manier wordt het onderwijs op een relevante manier verbonden met het dagelijks leven van de bewoners van Tsintsabis.

Tags: