November vorig jaar hebben we het Treesleeper camp bezocht in Namibië. Het was een ontzettend leuk en inspirerend bezoek en we waren blij verrast door de staat van het project. Niet alleen bleek dat het project na al die jaren nog steeds goed loopt maar ze zijn ook nog steeds aan het uitbreiden. Ze hebben van de overheid een grant ontvangen om een lodge bij het Tree sleeper camp te bouwen.  Dit is een grote verandering voor de management en personeel van het kamp en ze zijn er heel enthousiast over.  Met de komst van de lodge ontstaan er echter ook wel een paar uitdagingen die moeten worden aangepakt en overwonnen.  De grootste uitdaging voor het lokale managment was een tekort aan kennis en opgeleid personeel in de omliggende communities. Ze gaven aan dat het belangrijk zou zijn om jonge mensen cursussen laten volgen zodat ze straks, als de lodge opent, ook goed personeel hebben.
Begin dit jaar kwam de aanvraag hiervoor binnen vanuit Kune Zuva. Mede door het positieve bezoek in Namibië heeft het bestuur van de MvRF besloten de kosten van de cursussen te financieren.

Tags: