Eén van Broeder Gerard’s nieuwe projecten is het ‘Centre de Refuge’: een opvang- en vormingscentrum voor ‘slavenkinderen’. De meisjes van deze doelgroep worden vaak misbruikt en dan zwanger op straat gezet, met alle ellende van dien. Het opvangcentrum is bedoeld voor deze meisjes en hun kinderen. De meisjes worden opgevangen en krijgen deskundige begeleiding gedurende twee tot drie jaar. Daarna moeten ze plaats maken voor lotgenootjes.

Tijdens hun verblijf mogen de meisjes op het terrein onder bescherming een handeltje drijven op hun eigen marktplaats. Verder mogen ze in het atelier werken en bijvoorbeeld blokfluiten maken van bamboe. Als de meisjes het centrum verlaten kunnen ze een eigen bestaan opbouwen, bijgestaan door vroegere begeleiders. Alles wat deze meisjes verdiend hebben tijdens hun verblijf op het centrum word bij hun vertrek door het project verdubbeld. Zo kunnen ze een nieuw en onafhankelijk leven leiden met hun startkapitaaltje.