Een school in een afgelegen gebied in Noord India

Het niveau van openbare scholen in Ladakh, Noord India, is erg laag, en dit heeft als gevolg dat maar 11% van de studenten door kan stromen naar de middelbare school. Bij privé scholen is dit aantal veel hoger. Dit probleem wordt deels veroorzaakt omdat leraren maar 2 jaar op een school blijven en hierdoor niet gemotiveerd zijn om goed les te geven. Alle kwalitatief goede scholen zijn in de hoofdstad van Ladakh, Leh. Veel goede studenten in Alchi, 60 km van Leh, en ook veel dorpen in de buurt vertrekken naar de stad om daar verder te studeren of stoppen met school op een jonge leeftijd door de afwezigheid van goede scholen. De stichting Prana Planet helpt een leraar in Alchi die gemotiveerd is om een privé school te bouwen in Alchi. Deze school wordt opgericht voor Alchi en alle dorpen er omheen. Het dorp comité and de community heeft bijgedragen aan het project door de grond te doneren waar de school gebouwd zal worden. De MvRF heeft bijgedragen aan de bouw van de school.