De Nederlandse stichting Sengerema heeft een project opgezet in Sengerema, Tanzania. Het project heeft als doel het ondersteunen van jonge ondernemers in Sengerema, Tanzania. Stichting Sengerema wil jongeren die verantwoordelijk zijn voor jongere broertjes en/of zusjes, ondersteunen bij het starten van een bedrijf. Zij hebben de MvRF gevraagd om een bijdrage voor de 3de fase van het project, dit betreft het startkapitaal voor de bedrijfjes. Het doel van het programma is het begeleiden van jonge ondernemers, het voorzien van startkapitaal voor de ondernemers en het ontwikkelen van een lokaal ondernemingsklimaat met het behulp lokale ondernemingsverenigingen en in samenwerking met een lokale partner.

Het project bestaat uit 3 fases:
De eerste fase bestaat uit een basis cursus programma voor alle kandidaten. Ze kunnen hier verschillende cursussen work shops volgen.
Fase 2 bestaat uit een basis cursus marketing en accounting voor alle kandidaten. Hierna wordt er een selectie gemaakt van de cursisten en gaat 1/3 door met het project. Deze cursisten gaan door met het volgen van een stage van 3 maanden bij een soortgelijk bedrijf als dat zijzelf willen beginnen.
Fase 3 bestaat uit het voorzien van startkapitaal van de overige kandidaten. Hiernaast worden verschillende bedrijfsruimtes gezocht gereed gemaakt en inventaris aangeschaft.