Breaking Down Barriers

Sport4Socialisation, afgekort S4S, bestaat sinds 2007 en heeft tot doel het leven van kinderen met een handicap door middel van sport te verbeteren.

S4S heeft als missie een omgeving te creëren waarin handicaps volledig worden geaccepteerd, waardoor kinderen met een handicap dezelfde kansen hebben als andere kinderen, volop deel kunnen nemen aan de samenleving en hun potentieel kunnen vervullen. Hier werkt de organisatie naartoe door de afzondering waarin veel gehandicapte kinderen en jongeren leven, te verbreken. Door het aanbieden van sportieve activiteiten met (valide) leeftijdsgenoten kunnen kinderen en ouders volwaardig deel gaan nemen aan de maatschappij!

S4S werkt onder andere door de volgende programma’s:

– Aangepaste en inclusieve fysieke activiteiten

– Steungroepen voor Ouders

– Ontwikkelingsprogramma’s voor Levensonderhoud

– Directe Bijstand Kind (medische interventies)

– Fysiotherapie en begeleiding

– Formeel onderwijs

– HIV/AIDS en voorlichting over beperkingen

De organisatie ontving meerdere prijzen in de afgelopen paar jaar, waaronder de internationale Beyond Sport Award voor Best New Project in 2010. Meer recentelijk was S4S genomineerd voor de Best Practise Market door het Nelson Mandela Children’s Fund (2012), en de Rockefeller Innovation Award (2013). In juni 2013 won S4S de BNdeStem Ontwikkelingsprijs