Bouwen van een peuterschool in een container

Breadline Africa (BLA) bouwt tweedehands zeecontainers om tot peuter- en kleuterschooltjes, bibliotheken, toiletblokken, gaarkeukens en leslokalen in Zuid-Afrika. Deze worden, na ombouw, uitgeplaatst in lokale gemeenschappen, zowel in steden als op het platteland, in heel Zuid-Afrika. De Lukhanyiso Pre-school in de township Motherwell bij Port Elizabeth, Zuid Afrika, verzorgt dagelijks de opvang van 60 kinderen in de leeftijd van 1-6 jaar. Met dit project willen ze het huidige kleine, schamele en onveilige schoolgebouwtje vervangen door een gebouwtje bestaande uit vier containers dat ruimte biedt aan de kinderen om te spelen en te leren, een keuken waarin op veilige manier dagelijks een warme maaltijd kan bereid worden en een container met stromend water, waar de kinderen gewassen kunnen worden en hun behoefte kunnen doen.