Opleiden van een pup voor een kind

Stichting Hulphond leidt hulphonden op voor mensen met een motorische of auditieve beperking of epilepsie. Het doel is om zo hun zelfstandigheid en zelfredzaamheid te vergroten en op die manier ook een (re-)integratie in de samenleving te bevorderen.

Voor mensen met een beperking opent een hulphond letterlijk en figuurlijk deuren die voorheen gesloten bleven.

De stichting wil de komende periode 30 extra pups gaan opleiden waaronder een aantal

voor kinderen. Dankzij hun hulphond krijgen zij zelfstandigheid en zelfredzaamheid terug en daardoor veel vrijheid. De hulphond wordt kosteloos ter beschikking gesteld.

De opleiding van de hond duurt 2 jaar. Het eerste jaar logeert de hond bij een gastgezin.

Daarna gaat hij een half jaar naar het trainingscentrum in Herpen. Na het voltooien van de opleiding volgt de hond een trainingsprogramma met het nieuwe baasje. De MvRF draagt bij aan de opleiding van één pup met als voorwaarde dat de pup die door de MvRF is gesponsord naar een kind gaat.