Meisjeshuis Bolivia

WereldOuders is de Nederlandse tak, gericht op fondsenwerving, van de Latijns Amerikaanse organisatie Nuestros Pequeños Hermanos (NPH). NPH werd opgezet in Mexico in de jaren ’50 door William B. Wasson, een priester die zich geroepen voelde de vele hongerige en dakloze kinderen te helpen. NPH opende kindertehuizen in verschillende landen in Latijns Amerika met de hulp van fondsenwervende partnerorganisaties, waaronder WereldOuders, in Europa en Noord Amerika.

Sinds the opening van het eerste kindertehuis in 1954 hebben meer dan 17.000 kinderen een thuis gevonden bij NPH. Naast alleen een stabiele leefomgeving voor de kinderen in de tehuizen, biedt NPH medische hulp, onderwijs en werkgelegenheidsprojecten in de gemeenschappen waar ze werken.

WerelOuders werd opgericht in Nederland in 1991 om de fondsenwerving van NPH te ondersteunen. Sinds de oprichting gaat WereldOuders steeds professioneler te werk. In 2005 kregen ze het CBF-keurmerk, het Nederlandse keurmerk voor verantwoorde fondsenwerving en -besteding.