Rolstoelbus voor kinderen

Sinds 2002 worden in het revalidatiecentrum van Tirgu Mures kinderen met een beperking opgevangen en begeleid. Die begeleiding kan al beginnen in een prenataal stadium en gaat door tot kinderen 18 jaar zijn. Alle disciplines voor de revalidatie van deze (vaak meervoudig) gehandicapte kinderen zijn in het centrum aanwezig of worden aangevuld met specialisten vanuit het ziekenhuis. Er zijn op dit moment 86 personen in het centrum werkzaam, ondersteund door meer dan 100 vrijwilligers.

Het revalidatiecentrum liep dus al erg goed, maar de Marthe van Rijswijck Foundation kon nog helpen met de aanschaf van een rolstoelbus. Veel ouders beschikken niet over eigen vervoer. Openbaar vervoer is geen optie met een rolstoel, en vooral als kinderen ouder (en dus zwaarder) worden is het steeds moeilijker ze te verplaatsen zonder vervoer op maat. Toch moeten zo’n 25-30 elke dag bij het revalidatiecentrum terecht kunnen komen. Daar kon de Marthe van Rijswijck Foundation dus mee helpen.

Er is een bus aangeschaft die de kinderen uit de stad naar het revalidatiecentrum brengt. De bus heeft ruimte voor 4 rolstoelen en ook gewone zitplaatsen. Voorlopig kunnen de kinderen dus bij het centrum komen voor hun dagelijkse behandeling.