Betere levens voor gehandicapte jeugd in Marokko

Stichting Al-Amal wil door middel van het inzamelen en opknappen van tweedehands rolstoelen en andere hulpmiddelen voor gehandicapten hulp bieden aan gehandicapten jongeren in de provincies Taza, Nador en Al Houceima in Marokko. De meerderheid van de Marokkaanse mensen die wonen en werken in Nederland komen uit dit gebied. De voorzieningen voor gehandicapten mensen zijn zeer gebrekkig en de situatie is daarom schrijnend. Gehandicapten mensen zijn volledig afhankelijk van hun familie.

De materialen worden opgeknapt door Nederlandse en Marokkaanse jongeren en het 2de doel van het project is dan ook integratie en begrip voor jongeren in Nederland. De Marthe van Rijswijck Foundation heeft bijgedragen aan de kosten van dit project.

De materialen zijn geleverd in Marokko en uitgedeeld aan de jongeren.