Bij de Marthe van Rijswijck Foundation steunen we meestal andere organisaties wiens projecten kinderen en jongeren een mooiere toekomst bieden. Maar voor deze keer besloten we Simon Schiks direct te helpen, want zijn bijzondere verhaal verdient onze steun.

Simon is een bijzondere jonge man: levenslustig en met ambitieuze toekomstplannen. Hij zit in zijn laatste jaar op de HAVO en hij speelt graag hockey. Omdat Simon spinale musculaire atrofie type 2 (SMA-type II) heeft, hockeyt hij in een rolstoel. Sport is heel belangrijk voor mensen met de spierziekte SMA-type II, omdat het de spieren positief stimuleert.

Simon speelt bij de Koprol Quicksticks in Nijmegen, maar om te kunnen blijven spelen is het de hoogste tijd voor een nieuwe rolstoel. De stoel die Simon op het oog had is de Turbo Twist Sport 2. Deze rolstoel is perfect voor hockey: hij gaat tot 16 km/u, draait om zijn eigen as, heeft een accu speciaal voor sport en is sterk genoeg om tegen een stootje te kunnen.

Bij de Marthe van Rijswijck Foundation zijn we dan ook heel trots dat wij hebben kunnen bijdragen, samen met andere stichtingen en ook Simons eigen harde werk, aan het kopen van een nieuwe rolstoel. In de foto’s zien we Simon in zijn prachtige nieuwe rolstoel.

ss7

ss6

ss5

ss4

ss3

ss2

ss1