Gezonde klaslokalen

Stichting Buru Nyakwere heeft met steun van de Marthe van Rijswijck Foundation een aantal schone klaslokalen kunnen bouwen in de omgeving van West Nyakach.

De impact van het project is dat 2 nieuwe klaslokalen en 1 kantoor zijn gebouwd, er nog eens 5 zijn afgewerkt. Daarnaast werden 12 klassen en een ander kantoor geschilderd.. Daardoor kunnen meer dan 400 kinderen nu in fatsoenlijke omstandigheden onderwijs volgen zonder het risico dat de lemen muur omvalt of het krakkemikkige dak instort of wegwaait. Door de bouw van het kantoor in Nyadina heeft de school ook een extra klaslokaal gekregen omdat het oude kantoor nu gebruikt wordt als klaslokaal.

Goede infrastructurele omstandigheden hebben ook een bepaalde aantrekkingskracht naar kinderen die nog niet naar school gingen of eerder afgehaakt waren.

Daarnaast zullen minder kinderen ziek worden omdat de omstandigheden beter zijn. Bijvoorbeeld het fenomeen van jiggers (wormpjes) in de voeten of benen is verdwenen omdat de kinderen in een gepleisterde klas zitten en niet op gewone grondaarde.

De resultaten waren als volgt:
3 nieuwe klassen (2 in Mbugra PS en 1 in Abwao PS)
4 afgewerkte klassen (2 in Mbugra, 1 in Abwao PS, 1 in Thurdibuoro PS)
1 afgewerkt kantoor in Thurdibuoro PS

 

buru6 buru5 buru4 buru3 buru2