Drie lokalen en betere toiletten

Bij Nuestro Futuro, een van de scholen van Niños de Guatemala, waren ze toe aan wat nieuwe klaslokalen en betere toiletten. De Marthe van Rijswijck Foundation besloot dat project financieel te steunen.

Bij Nuestro Futuro komt er elk jaar, sinds hun oprichting in 2011, een klasje kinderen bij. Dat is natuurlijk prachtig, want zo kunnen meer kinderen naar school, maar het gebouw wordt steeds krapper. Nu komen er zoveel kinderen naar school dat er meer lokalen moeten komen.

Op school moeten kinderen natuurlijk naar het toilet kunnen, maar er wordt ook specifiek aandacht besteed aan hygiene. Na de lunch moeten alle kinderen hun tandenpoetsen. Maar door het aantal leerlingen zijn de faciliteiten niet meer toereikend. Ook moeten er scheidingswanden komen tussen de toiletten om de kinderen privacy te geven.

ninos de g

 

Wij zijn super trots dat we hebben kunnen bijdragen aan een project dat zo groeit!