Een middelbare school: El Básico

In navolging van hun twee succesvolle basisscholen was er bij Niños de Guatemala behoefte aan een middelbare school, waar hun leerlingen na de basisschool door zouden kunnen leren. Dat wilde de Marthe van Rijswijck Foundation graag steunen!

El Básico werkt volgens hetzelfde principe als de twee basisscholen: leerlingen gaan de hele dag naar school en krijgen op school een goede, warme maaltijd zodat zij zich optimaal op hun onderwijs kunnen richten. De Marthe van Rijswijck Foundation heeft daarom bijgedragen aan het bouwen van het gebouw, alsmede de inrichting van keuken.

De eerste lichting kinderen van basisschool Nuestro Futuro gaat inmiddels naar school op El Básico. Eind 2017 zullen de eerste kinderen klaar zijn op El Porvenir en zullen zij ook naar de middelbare school kunnen. In 2019 zal de school op volledige capaciteit draaien: dan zullen er 180 leerlingen zijn. Gelukkig zijn er dus ruim genoeg faciliteiten gebouwd en is ook de keuken er klaar voor. Wij vinden het fantastisch dat er nu meer kinderen naar school kunnen.

 

Screen Shot 2017-10-04 at 18.06.08 Screen Shot 2017-10-04 at 18.06.37