Een nieuwe schoolbus

In 2004 begon de Ladakh Alchi Institute (LAI) met 6 leerlingen, die zij in het Himalayagebied in India voorzagen van goed onderwijs. Bussen haalde leerlingen en leerkrachten uit de wijde omgeving op en brachten hen naar school, soms wel anderhalf uur rijden. Sommige leerlingen moeten een uur lopen naar de bus, maar het onderwijs aan de LAI is de reistijd waard.

Inmiddels kan de school met trots zeggen te zijn gegroeid: van 6 leerlingen naar wel 150 en met 15 medewerkers. Geweldige groei, maar de twee kleine busjes die in 2007 werden aangeschaft volstaan niet meer om de leerlingen, door berg en dal, naar school te krijgen.

Prana Planet had een nieuwe bus op het oog. Een bus met voldoende zitplaats, zodat de kinderen veilig reizen. Een bus die de steile bergwegen aankan, zodat 150 kinderen op tijd op school aankomen. De Marthe van Rijswijck Foundation is trots op de geweldige groei van de LAI waardoor inmiddels zo veel kinderen naar school gaan en betaalde dan ook graag mee aan de nieuwe bus. Een grote bus vol leergierige kinderen: wat wil je nog meer!

bus 8 bus 5 bus 4 bus 2