Stichting Buru Nyakwere Nederland (SBNN) zet zich in om op alle scholen in Nyakach goed en gezond onderwijs te verzorgen. SBNN besloot over 2017 een aantal kleinere projecten aan te pakken om zo meer scholen te kunnen steunen met dezelfde middelen, in plaats van een groot, duur project. De Marthe van Rijswijck Foundation wilde hun werk aan een gezonde leeromgeving natuurlijk graag steunen!

Dit project ging om de bouw en renovatie van klaslokalen, schoolkantoren en toiletten op
11 scholen in West-Nyakach, specifiek is er gerealiseerd:

 • Infrastructurele werkzaamheden in 11 verschillende scholen met
  bijna 4.000 leerlingen.
 • 1 nieuwe klaslokaal in 1 school
 • Renovatie en schilderwerk in 8 scholen
 • Twee nieuwe toiletten
 • Werkzaamheden aan kantoren in 2 scholen
 • Dor dit alles: minder zieke kinderen en lagere afwezigheidsgraad op deze
  scholen in West Nyakach.Van alle geplande werkzaamheden is het op 1 school niet gelukt; dat project wordt verschoven naar 2018. Alle andere projecten zijn naar volle tevredenheid afgerond. Het is erg belangrijk dat de kinderen naar stofvrije, gezonde scholen kunnen gaan en zo minder afwezig zijn wegens ziekte. Daarom is de Marthe van Rijswijck Foundation trots op het werk van de SBNN.

  sbnn 6 sbnn 5 sbnn 4 sbnn 3 sbnn 2 sbnn 1