In het Ruiru district van Kenia is er zelde toegang tot schoon drinkwater en goede toiletten is op de basisschool. Het gevolg is gebrekkige aanwezigheid van leerlingen, vooral van meisjes. Om die reden, heeft veilig drinkwater en verbeterde hygiene een hoge prioriteit in die regio. Kune Zuva wilde met dit project de hygiene verbeteren op Magomano basisschool en dat wilde de Marthe van Rijswijck Foundation graag steunen.

Dit project was ten goede van 636 basisschoolleerlingen van 4-15 jaar. Het was erg belangrijk voor de meisjes, die vanwege de gebrekkige privacy op de wc’s vaak thuisbleven. Het project kwam ook de 21 leerkrachten ten goede.

Het project omvatte de volgende onderdelen:

  • Het verkrijgen van (lokale) bouwmaterialen
  • Bouwen van latrines
  • Bouw van handenwasplatforms bij de school, vlakbij de latrines om het handwassen te stimuleren
  • Verkrijgen van de nodige faciliteiten voor het opvangen van regenwater en verdere materialen, waaronder: goten; informatieborden; spijkers; verf; handenwasplatform
  • Hygiene-informatie: het bijbrengen van de belangrijkste hygiene praktijken

Dit project is inmiddels met succes afgerond en alle faciliteiten zijn gebouwd. De Marthe van Rijswijck Foundation is heel blij Kune Zuva te hebben gesteund in bij dit project, waardoor meer meisjes naar school kunnen.

kune1 kune2 kune3 kune4 kune5 kune6