Omdat de Marthe van Rijswijck Foundation al acht keer eerder een bijdrage heeft geleverd aan projecten van FORCE en zij al vele jaren ervaring heeft op dit gebied, was het een makkelijke keus om ook dit project weer steunen.

De Bechem School for the Deaf and Blind heeft sinds enige jaren een afdeling voor visueel gehandicapte leerlingen. Omdat er een grote behoefte was aan aangepast lesmateriaal voor de blinde en slechtziende leerlingen wilde FORCE samen met de Eyecare Unit van het Ministerie van Gezondheid een Brailleproductiecentrum oprichten en aangepaste leermiddelen ter beschikking stellen. Door de start van Brailleproductie kunnen de schoolboeken in Braille worden omgezet en met de aanschaf van aangepaste leermiddelen zoals leesloepen, Braille frames met prikpennen om huiswerk te kunnen maken, cubarithms en sprekende rekenmachines en voelbare boeken kunnen zowel de blinde als slechtziende leerlingen geholpen worden. Ook een voorraad Braillepapier en bindmateriaal is worden aangeschaft.

Vijftig leerlingen op de Bechem School hebben profijt van de nieuwe lesmaterialen.

Tags: ,