Stichting Force richt zich met haar projecten op Visueel gehandicapte kinderen in Ndola, Zambia. De ”Lions Upper Basic school for the Blind” is opgericht in 2005 met behulp van de Lions club. Na de oprichting heeft het ministerie van onderwijs het bestuur en onderhoud overgenomen. Tot op heden heeft de school nauwelijks braille leer materiaal voor de studenten omdat er nauwelijks boeken zijn en als ze er zijn ze zeer weinig met het Zambiaanse onderwijs te maken hebben Dit project is gericht op het opzetten van een Braille productie centrum. Ook worden er leraren opgeleid hoe ze het braille materiaal moeten produceren. Force zal zorg dragen voor de inrichting van het productie centrum, de installatie van de apparatuur en de opleiding van de medewerkers. De MvRf heeft de kosten voor een braille printer op zich genomen.

Tags: