Bouwen van een kindertehuis

De stichting Meet Kate is opgericht in 2008 met als doel het opzetten van een kindertehuis in Agona Swedru, Ghana. Het meisjes Kate fungeert als een inspiratie voor de stichting. Kate is een vrolijk, leergierig en enthousiast meisje ondanks haar thuis situatie. Kate’s thuis situatie was zo slecht dat ze moest worden opgevangen door Philomena haar gastmoeder. Philomena zal het kinderopvangtehuis gaan leidden. Zij werkt al 30 jaar als verpleegster op een lokale school waar zijn veel problemen zag en nam dan ook vaak kinderen in huis. Het idee voor het opzetten van een kinderopvangtehuis komt voort uit deze ervaring. Er is inmiddels een lokale stichting opgericht en de bestuursleden van Meet Kate zullen Philomena helpen met het realiseren van dit kinderopvangtehuis en zullen ook actief aanwezig zijn in Ghana om in de beginfase van het tehuis actief te begeleiden.