Met behulp van de Marthe van Rijswijck Foundation steunt Kune Zuva drie meisjes die naar school willen: Haymanott, Sentayeh en Waihentu. Alle drie zijn ze van de Hamar stam in EthiopiĆ«, waar ze bekend staan als Mingi. “Mingi” wil zeggen dat de Hamar geloven dat deze kinderen ongeluk brengen en dat ze daarom moeten worden gedood. Mingi kun je zijn omdat bijvoorbeeld je boventanden eerder doorkwamen dan je ondertanden.

Veel Mingi kinderen worden gedood of achtergelaten, maar sommige moeders laten hun kinderen achter bij een andere stam in de hoop dat zij voor het kind willen zorgen. Zo hebben deze drie Mingi kinderen toch een kans gekregen.

Haymanott, Sentayeh en Waihentu krijgen nu de kans om naar de middelbare school te gaan in Arba Minch, 8 uur rijden van hun dorp. Daar wonen zij samen in een tehuis. Het volgen van een middelbare schoolopleiding geeft deze meisjes een kans om een baan te vinden of door te leren. Later zullen zij zelfstandig worden, maar zullen ze ook inspiratie vormen voor andere Mingi kinderen.

Haymanott en Sentayeh zijn in oktober 2004 begonnen met hun eerste schooljaar. Waihentu moest eerst nog wat examens doen om toegelaten te worden maar in januari 2005 is zij ook begonnen. Inmiddels is er ook geld gegeven voor een vierde meisje, Belhalwa, zij krijgt ook vijf jaar onderwijs.

Tags: