Leerlingen op het platteland van Borana, Ethiopië kunnen hun middelbare school alleen afmaken in de stad Yabello. Het niveau op deze middelbare school is niet goed genoeg voor de studenten om zich voor te bereiden op een baan of vervolg onderwijs op een universiteit. Daarom is Kune Zuva, met steun van de Marthe van Rijswijck Foundation, 4 jaar geleden begonnen met een klein computertrainingscentrum naast het hostel waar de studenten verblijven. Studenten krijgen hier goede begeleiding, er is een bibliotheek en studenten kunnen naast computercursussen ook andere cursussen volgen die belangrijk zijn voor hun ontwikkeling. Er zullen ongeveer 125 jongeren gebruik gaan maken van het computertrainingscentrum. Het meubilair is door de Marthe van Rijswijck Foundation gefinancierd en het centrum is gelijk in gebruik genomen.

Tags: