Nieuwe meubels voor dovenschool

Momenteel zijn de twee gebrekkige klaslokalen in een basisschool in Kaedi, in het zuiden van Mauritanië, de enige plek in de regio waar onderwijs voor dove kinderen wordt aangeboden. De kinderen komen er van verre naartoe. Er worden ook op korte termijn meer kinderen verwacht en daarvoor moeten de faciliteiten klaar zijn.

Daarom vroeg Silent Work om financiële steun bij het verbouwen van de twee lokalen in Kaedi. De fundering moest hersteld worden en het dak was in zeer slechte staat. Ook de vloer en alle ramen en deuren hadden werk nodig. Daarbij was er meubilair nodig.

Het project is volledig afgerond en er is zelfs nog meer werk verricht: er is een derde klaslokaal gereed gemaakt, de basisschool is aangepakt en het sanitair is hersteld.

De financiële steun van de Marthe van Rijswijck Foundation ging helemaal naar de nieuwe meubels. Die werden gemaakt voor een timmermansbedrijfje van Maison du Sourds, dus ook doven. Verder zijn de meubels gemaakt om de leermethode te ondersteunen, zo zitten de kinderen richting elkaar (belangrijk voor gebarentaal) en is alles geschilderd in specifieke kleuren die aansluiten op de methode.

Wij zijn heel trots dat we dit geweldige project konden steunen. Er kunnen inmiddels al meer kinderen naar de school in Kaedi en we horen dat ze heel graag naar school gaan. IMG_8280 IMG_9497 IMG_9519 IMG_9520 1 SAM_0156 CAM00291