In 2015 is Nepal getroffen door een grote aardbeving. De aardbeving heeft veel schade aangericht, waaronder bij de school in Bridhim. Veel kinderen waren erg getraumatiseerd door de gebeurtenis en wilden ze niet meer naar school.
De Karuna Foundation wilde samen met het Ministry of Education en Department of Education educatie in de regio bevorderen door het herbouwen van de school. Ook was het doel om te zorgen dat kinderen naar voorschoolse activiteiten konden en onderwijs op basis en voortgezet niveau.

Het project richtte zich voornamelijk op huishoudens die waren getroffen door de aardbeving met speciale aandacht voor gemarginaliseerde groepen als huishoudens met een vrouw aan het hoofd of mensen met een beperking.

Het bouwen van de school kwam niet zonder uitdagingen. De logistiek van het project bleek moeilijker dan gedacht. Enkele dorpen waren alleen te voet bereikbaar en het stuk grond waar de school op werd gebouwd lag een enorme steen die met veel moeite verwijderd moest worden. Toch is het gelukt, de school is af en de kinderen kunnen naar school.