Stichting Tosangana had tot het schooljaar 2016-2017 onderwijs geboden aan kansarme kinderen in het Democratische Republiek Congo. Helaas moest de stichting in het schooljaar 2015-2016 kinderen weigeren door gebrek aan ruimte in de leeromgeving. Daarna zijn ze een project begonnen om de scholen uit te breiden met 6 klaslokalen en 4 toiletten. De kale lokalen werden uit noodzaak direct gebruikt ondanks dat ze nog meubilair en betegeling miste. Ook waren er nog geen ramen en deuren, hierdoor kwam er veel kou en stof binnen wat ongezond was voor de kinderen en leerkrachten.

In januari 2017, startte de stichting een project om de leeromgeving van de kinderen te verbeteren door het schoolgebouw te voorzien van het nodige onderhoud. De klaslokalen zijn gestuckt en betegeld, er zijn ramen en deuren vastgezet, de klaslokalen zijn voorzien van meubilair en er zijn nieuwe wc’s geplaatst.

Het project is uitgevoerd door Stichting Tosangana samen met hun partner Femmes en Action. Zij focussen zich op landbouw, onderwijs, vrouw vrede en veiligheid.

Het verbeteren van de leeromgeving zorgt ervoor dat de kinderen veilig naar school kunnen en zich kunnen ontwikkelen.