In 2014, is The Good Shepherd High School opgericht in Kameke Oeganda door stichting Egoli Africa. Het begon met 75 leerlingen die les kregen in een nabij gelegen basisschool. Slechts twee jaar later was de school zo hard gegroeid dat er ruim 400 leerlingen op school zaten. In november van 2016 hebben de eerste leerlingen van de school hun eindexamen mogen doen. Het schoolgebouw moest uiteraard meegroeien om de leerlingen een goed onderwijs te kunnen bieden. Egoli Africa startte een project dat niet alleen de faciliteiten, maar ook op de lange termijn de kwaliteit van onderwijs zou verbeteren.
Er zijn 2 schoolblokken met in totaal 6 klaslokalen gebouwd. Daarnaast zijn er twee slaapzalen, een schoolkeuken, lerarenkamer, kantoor, sportveld, voedselprogramma, groentetuinen, veeteelt project en een databank met educatief materiaal gerealiseerd.

Stichting Egoli Africa wilde met het project niet alleen nieuwe faciliteiten bouwen maar ook een klimaat creëren waarin goed onderwijs gegeven kon worden. De verschillende activiteiten zorgen ervoor dat er divers onderwijs is en de kinderen zich op meerdere gebieden kunnen ontwikkelen.
De stichting had als doel dat de kinderen aan het einde van het project zouden kunnen zeggen “Ik besta en ga naar school!”. Met veel trots hebben zij dit waar kunnen maken.