De Senga Bay Primary School in Malawi heeft ruim 1900 leerlingen. Met enorm grote groepen (tussen de 179 en 335 leerlingen per klas) waren de klassen erg krap. Bovendien waren de faciliteiten van de school niet geschikt om zoveel leerlingen te ondersteunen en konden alleen de groepen 7 en 8 in de schoolbanken zitten. De overige klassen kregen buiten les of moesten op de grond zitten. De school begon met het werken met ochtend- en middaggroepen om de groepsgrote terug te dringen. Zo krijgen de kinderen minder les maar is het onderwijs kwalitatief veel beter.

Stichting Discover the World wilde graag de kwaliteit van onderwijs verder ondersteunen doormiddel van het verbeteren van de faciliteiten van het schoolgebouw. De stichting heeft 3 nieuwe schoolgebouwen gebouwd wat het totaal op 17 brengt. Er zijn in totaal 430 nieuwe schoolbanken aangeschaft. Ook zijn er aanvullende projecten gestart waaronder houtproductie, en verbouw van groente en fruit.

Het doel van het project was om de leefomstandigheden van de leerlingen te verbeteren door het verbeteren van onderwijsvoorziening. Doordat er meer lokalen en schoolbanken zijn kon het aantal leerling per klas flink teruggebracht worden. Hierdoor kunnen de docenten zich meer focussen op hun leerlingen en verbetert dit de kwaliteit van de lessen. Wanneer de kinderen betere kansen krijgen om zich te ontwikkelen hebben zij een grotere kans om door te stromen naar de middelbare school.