De Musigati regio in Burundi is tijdens de lange burgeroorlog die heeft plaatsgevonden hard getroffen. Het gevolg was dat de oorlog een groot aantal wezen en weduwen had achtergelaten. Nu het beter gaat en het land in het proces is van wederopbouw, zijn er veel kansen op werk in de bouwsector. Maar, hier is kennis voor nodig. Om dit werk daadwerkelijk uit te kunnen voeren moesten jongeren vakopleidingen kunnen volgen.
Stichting Mwana na Mama werkt om wezen en weduwen in de Musigati regio te helpen en wilde met dit project zich richten om de beroepsontwikkeling van de naoorlogse generatie te verbeteren.

Het project is mede uitgevoerd door vrouwenco-operatie Dutanfanye. Zij waren verantwoordelijk voor de bouw van het vakcentrum en de samenwerking met het docententeam.

Er zijn drie leslokalen aangelegd. Deze worden gebruikt voor alfabetisering, naailessen en de theorie lessen van de las- en timmeropleidingen. Verder is er een praktijklokaal aangelegd die zich op enige afstand van de klaslokalen bevindt om geluidsoverlast te voorkomen.

Op 12 september 2016 zijn de lessen officieel begonnen. In dat jaar konden 120 vrouwen alfabetiseren, hadden 60 leerlingen zich ingeschreven voor de naailessen, waren er 48 leerlingen op de timmerschool en leerde 48 mannen lassen.

De nieuwe vakschool geeft jongeren een kans om zich te ontwikkelen en zich klaar te maken voor de arbeidsmarkt. Ook helpt het de ontwikkeling van de regio door de bouwmarkt actief te houden.