Stichting Gambia Kids heeft sinds haar oprichting meerdere scholen in Gambia opgericht en voorzien van lesmaterialen. In Serrekunda, waren er veel slechtziende kleuterschool kinderen die rond zwerfden of altijd thuis zaten. De staat biedt helaas geen scholing voor blinden of slechtzienden waardoor deze scholen opgericht moeten worden door particulieren. Daardoor was er maar één school die onderwijs bood voor deze kinderen, en dat kon pas vanaf 9 jaar oud.

Om die reden wilde stichting Gambia Kids graag een kleuterschool toevoegen aan de school voor slechtziende kinderen. Hierdoor zouden kinderen tussen de 3 en 8 jaar van onderwijs kunnen genieten. Er zijn twee klaslokalen en één speellokaal gebouwd op hetzelfde terrein als de basisschool. Er is ruimte voor 15 kinderen per klas.

Er worden verschillende dingen onderwezen om de kinderen te helpen omgaan met hun beperking. Ze leren naast hun reguliere lesprogramma omgaan met een herkenningsstok, buiten leven en sport activiteiten. Ook wordt er tijd vrij gemaakt om de kinderen te leren hoe ze gebruik moeten maken van een braille machine.

De kinderen en de leraren waren enorm enthousiast, eindelijk werd er aan hun gedacht!