De basisschool in de Buhonga regio in Burundi is een van de oudste scholen in de regio en in het land. Door de snel groeiende demografie is het aantal kinderen die naar school moeten in de laatste 15 jaar verdubbeld. Er waren meerdere pogingen gedaan om de school te renoveren maar ouders vreesden dat het te lang zou duren en dat hun kinderen erg lang thuis zouden zitten, zonder een opleiding. Ze maakte zich enorm zorgen om de toekomst van hun kinderen.
Er werden extra klaslokalen gebouwd om alle kinderen te kunnen onderwijzen maar die konden niet afgemaakt worden waardoor de fundering en de muren soms braken en het dak er zelfs afwaaide bij een hevige storm.

Het kon niet meer zo door gaan en daarom heeft Stichting Soduon in samenwerking met de leden van de lokale vereniging CIDEBU en het oudercomité de bouw van de klaslokalen afgemaakt.

Er zijn 3 blokken met in totaal 9 klaslokalen gerealiseerd. Ook zijn er 2 werkruimtes voor de docenten bij gekomen. Het gebouw is aangesloten op elektriciteit waardoor de leraren gebruik kunnen maken van computers en PowerPoint presentaties.

Voorheen zaten er 80 kinderen in elke klas, door de nieuwe klaslokalen is dat verminderd naar 55-60 kinderen.

Door de nieuwe klaslokalen kunnen de kinderen van veilig onderwijs genieten, zonder kans op instorting van de gebouwen.