Het dorp Sirakoro in Mali ligt 30km van de snelweg af. Om het dorp te bereiken moet men lopen over zandpaden of nauwelijks verharde wegen.
Er waren nauwelijks voorzieningen in de omgeving, er was beperkt water, geen elektra en mensen leefden in lemen hutten. De mensen leven van landbouw en hadden vaak nauwelijks genoeg om van rond te komen. Er waren ook geen medische voorzieningen in de omgeving. Om bij een medisch centrum te moeten komen moest men 15km lopen. Dit was niet te doen voor een doodziek kind of een vrouw die moet bevallen.

In 2016, is stichting Mali begonnen met de bouw van een medisch centrum in Sirakoro. Daarbij hoorde een apotheek, een ijskast, zonnepanelen, latrines, een waterput en een onderkomen voor een gediplomeerde vroedvrouw. De vroedvrouw is opgeleid door het Rode Kruis en kan ook kleine operaties uitvoeren.

Het centrum redt veel levens. Door de ijskast kunnen er vaccins geleverd worden tegen polio, meningitis etc. wat veel sterfte in de regio voorkomt.
Door de aanwezigheid van een vroedvrouw kunnen vrouwen bevallen in hygiënische omstandigheden, krijgen ze een infuus en kunnen ze een nacht uitrusten in het centrum. Ook kan zij helpen bij diverse kinderziektes.

Het centrum was hard nodig en de Marthe van Rijswijck Foundation was verheugd het project te steunen.