In San Jose de Buenavista (Filippijnen) is een tehuis waar verwaarloosde, misbruikte en mishandelde meisjes van 6 tot en met 18 jaar een veilige thuishaven kunnen vinden. In het ‘Let’s care home for girls’ worden ze gerehabiliteerd en kunnen zij veilig naar school zodat de meisjes opgroeien tot zelfstandige, en gelukkige mensen. Het rehabilitatieprogramma duurt ongeveer 18 maanden en daarna kunnen zij terug naar hun familie of pleeggezin.

Tijdens die 18 maanden krijgen de meisjes therapie, groepswerk en counseling. Daarnaast is er ruimte voor scholing zodat de meisjes vaardigheden kunnen leren die hun helpt om sterk in hun schoenen te staan en ze klaarmaakt voor een sterke toekomst. Ook wordt er veel aandacht besteed aan het bereiken van gelijke kansen voor mannen en vrouwen in de maatschappij.

Het tehuis is gebouwd in 2011 en was in 2018 toe aan het nodige onderhoud. Bovendien moest het uitgebreid worden om meer kinderen te kunnen plaatsen. Er moest veel aan het pand gebeuren. Het was oorspronkelijk gebouwd als ijsfabriek en daardoor waren de ruimtes erg gehorig. Er was te weinig ruimte voor alle meisjes en de keuken en eetzaal en studie- en speelkamers moesten uitgebreid worden. De badkamers waren toe aan verbeterde riolering en de activiteitenruimte in de garage moest meer toegankelijk gemaakt worden voor de kinderen.

Het huis beschikt ook over een eco farm. Dit is een inkomsten genererend project dat de kinderen leert groente te telen en kippen te houden. De tuin liep erg goed en was ook klaar om uitgebreid te worden.

Tussen 2017 en 2018, zijn er 24 meisjes opgevangen in het huis waarvan in mei 2018, 8 al succesvol geherintegreerd zijn in de maatschappij.