Mobiele gezondheidspost

De stichting Silent Work is opgericht door Wiljo Woodi Oosterom. Zij werkt en woont afwisselend in Afrika en Nederland. De stichting is op dit moment actief in Zuid Afrika, Rwanda, Mauritanië en Senegal. Het eerste project wat gesteund is door de Marthe van Rijswijck foundation wordt opgezet in Senegal in de regio Galoya di ligt aan de oever van de rivier de Senegal die grenst aan Mauritanië. Hier wonen veel vluchtelingen uit Mauritanië. In dit gebied werkt een lokale arts die ook gevlucht is uit Mauritanië maar zich gevestigd heeft aan de oever van de rivier zodat hij zijn bevolking kan blijven helpen. Enkele jaren geleden heeft stichting Silent Work een financiële bijdrage geleverd aan de bouw van een gezondheidscentrum. Dit hebben zij nu uitgebreid met de aanschaf van een mobiele gezondheidspost/ambulance. Hiermee kunnen mensen in meer afgelegen gebieden kunnen worden geholpen. In 2005 is de stichting Silent Work begonnen met erkenning aanvragen bij de overheid. Deze erkenning betekend dat het salaris van de arts wordt betaald door de overheid en dat er mogelijkheid is voor collegiaal overleg.